Yhteistyötä ihanneasiakkaiden kanssa

Kun Max Kreander saapui aamulla työpaikalleen, oli hallissa täysi hässäkkä. Asiakas oli soittanut ja kertonut tehtaan tuotannon pysähtyneen kuljettimen hihnan katkeamisen takia.

Puhelimessa tilauksen vastaanottanut Klaus Ekqvist ja hänen veljensä Mika olivat välittömästi ryhtyneet valmistamaan uutta kuljetinhihnaa teolliselle asiakkaalle.

”Meidän pojat ovat aika ripeitä tekemään”, kehaisee Max, Suomen Euro-Kumi Oy:n Forssan toimipisteen aluepäällikkö. ”Kun tulee työ, käydään samantien tuumasta toimeen”, hän kiittää yrityksensä asentajien oma-aloitteisuutta. ”Meillä on hyvä ryhmä. Asentajat ovat kokeneita ja ammattitaitoisia.”

Mika, Max ja Klaus keskustelevat aamulla tilatun kuljetinhihnan toimituksesta ja asennuksesta. Etualalla hihnankäsittelykone Euroller.

Yrityskauppa turvaa tulevaisuuden

Max arvelee, että Euro-Kumin asentajat Klaus ja Mika ovat perineet palvelualttiuden ja toimeliaisuuden isältään Reijo Ekqvistilta.

Kumi- ja muovialalla elämänmittaisen uran tehnyt Reijo ehti toimia perustamassaan R. Ekqvist Oy:ssä 74 vuoden ikäiseksi, kunnes päätti myydä yrityksensä liiketoiminnan Etolan yritysryppääseen kuuluvalle Suomen Euro-Kumi Oy:lle.

Liiketoimintakauppa tuli lainvoimaiseksi tammikuun 2022 alussa. Yhtiöjärjestelyjen yhteydessä Hämeentiellä toiminut yhtiö muutti uusiin, erityisesti kuljetinhihnojen valmistukseen ja käsittelyyn soveltuviin tiloihin Forssan Koikkurintie 4:ään. Seinänaapurina on Etolan Megacenter.

Yrityskauppa lisää synergiaetuja ja turvaa toiminnan tulevaisuuden.

Laadukkaat tuotteet ja joustavaa palvelua

Aluepäällikkö Kreander on tyytyväinen uusiin toimitiloihin sekä yrityskaupan tuomiin mahdollisuuksiin: ”Toimintaperiaatteeseemme kuuluu palvella teollisia asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti.” 

Euro-Kumin Forssan toimipiste tarjoaa alansa tuotteita ja hihnaosaamistaan Lounais- ja Etelä-Suomen teollisuudelle, murskaamoille, asfalttiasemille, elintarviketeollisuudelle sekä maatalousyrityksille. Joskus asennusmatkat ulottuvat pidemmällekin. Esimerkiksi Pohjanmaa on tullut viime aikoina tutuksi.

”Vi betjänar även på svenska”, Max lohkaisee.

”Hihnatyyppejä ja -laatuja on satoja”, tietää Max, jonka vastuualueena on Forssan toimipisteen ostot, myyntityö, toimeksiannot sekä tuotannon suunnittelu yhdessä asentajien kanssa.

”Pyrimme siihen, että huoltokatkot asiakkaalla jäisivät mahdollisimman lyhyiksi.”

”Jos toivottu materiaalityyppi on sillä hetkellä varastostamme päässyt loppumaan, hommaamme sen pääkonttoriltamme Pieksämäeltä. Toimitukset hoituvat nopeasti”, Max lupaa ja kertoo, että kuljetinhihna saadaan tarvittaessa Pieksämäeltä Forssaan asennusvalmiina, määrämittaan leikattuna, hihnan päät revittyinä.

Innovatiivinen kumisten ja muovisten kuljetinhihnojen maahantuoja ja asiantuntija

Euro-Kumi Oy on vuonna 1992 perustettu teollisuutta palveleva kuljetinhihnoihin sekä teknisiin kumi- ja muovituotteisiin erikoistunut maahantuonti- ja asiantuntijayritys, joka tunnetaan kautta maan laadukkaista tuotteistaan, hihnaosaamisestaan, toimintavarmuudestaan sekä asiakaslähtöisyydestään. 

Asiakkuuksista pidetään huolta 24/7 -periaatteella. Koko Suomen kattava jälleenmyynti-, asennus- ja huoltoverkosto on tärkeä osa toimintaa.

Innovatiivisuudesta kielii se, että Euro-Kumi on tuotantonsa ohessa tehnyt tuotekehitystyötä, lanseerannut omilla tavaramerkeillään varustettuja kuljetinhihnoja sekä kehittänyt koko alaa palvelevia laitteita ja tuotantomenetelmiä.

Yksi Euro-Kumin keksinnöistä on Euroller. Tällä hihnankäsittelykoneella voi ajaa raskaita kuljetinhihnoja, mitata, leikata, hioa ja tehdä hihnaliitosten esivalmistelutöitä. Laitetta on myyty kuljetinhihnoja valmistaviin yrityksiin aina ulkomaita myöten. Omassa tuotannossaan Euro-Kumilla on kuusi Eurolleria, yksi niistä Forssassa. 

Forssalaiset ja pieksämäkeläiset kumi- ja muovialan ammattilaiset ovat tehneet yhteistyötä jo niistä ajoista, kun Reijo Ekqvist käynnisti yritystoimintaansa. Hän kertoo käyttäneensä omien asiakkaittensa kuljetinhihna-asennuksiin lukuisia Pieksämäellä valmistettuja hihnoja.

Nyt solmittu liiketoiminta kauppa on luontevaa jatkoa vuosikymmeniä kestäneelle yhteistoiminnalle.

Tulevaisuus turvattu

”Minulle on tullut jo ikää, eikä pojillani ole ollut halukkuutta jatkaa yrittäjinä”, Reijo Ekqvist kertaa liiketoimintakauppaan johtaneita syitä. ”Olin päättänyt, että jos ostaja löytyy, olen valmis myymään yrityksen hyviin käsiin.”

”Nyt kävi todella hyvin”, hän toteaa.

”Euro-Kumi on vakavarainen talo, jolla oli halukkuutta jatkaa Forssan liiketoimintaa. Pojat siirtyivät yrityksen palkkalistoille vanhoina työntekijöinä. Myös monivuotiset asiakassuhteet saavat jatkoa. Uskon, että tästä tulee hyvä systeemi.”

Reijo luottaa siihen, että kuljetinhihnat tulevat pitämään pintansa teollisuudessa vuosia eteenpäin. Tavaraa kuljetetaan yhä enenevässä määrin hihnojen päällä. ”Lähes jokaisessa teollista toimintaa harjoittavassa laitoksessa on kuljetin ja niissä joko kumisia tai keveitä kuljetinhihnoja”, Ekqvist pohdiskelee ja näkee Forssan toimipisteen tulevaisuuden valoisana. ”Asiakaskuntaa on niin lähiseudulla kuin tunnin ajomatkan päässä. Sadan kilometrin säteelle mahtuvat Helsinki, Turku ja Tampere.”

Työ haasteita täynnä

Kumi- ja muoviala ei ole niitä helpoimpia teollisuutta palvelevia toimialoja.

”Alalle ei ole saatavilla koulutusta. Kaikki hihnamiehet ovat opiskelleet alan kantapään kautta. Osaajia on harvassa”, Reijo Ekqvist muotoilee. ”On pakko oppia työtä tekemällä.”

”Hihnan pituuden mittaaminen sekä hihnan esivalmistaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä työvaiheita. Hihnan tulee olla juuri oikean mittainen, eikä asentamiseen ole paljon aikaa hukattavaksi. Kumiset hihnat ovat raskaita käsitellä. Asentamisen täytyy onnistua ensiyrittämällä”, Ekqvist luettelee ja korostaa toimitusaikojen merkitystä.

Hän painottaa, että asentajilla tulee olla kaikki työvälineet ja tarvikkeet mukanaan asennuspaikalle saavuttuaan. ”On paljon erikoistyökaluja. Jos jotain unohtuu, sitä ei matkan varrelta saa hankittua.”

”Nykyisin kuljettimet ovat meluntorjunnan takia koteloitu niin tarkasti, että hihna-asennuksista selviävät vain kokeneet ammattilaiset”, Reijo korostaa.

Hän nostaa esille myös kuljetinhihnojen laatukriteerit: ”Laitteissa on nykyisin niin kovat tehot, etteivät heikkolaatuiset hihnat niissä kestä ehjänä kovin pitkään. Kuljettimessa täytyy olla juuri oikeantyyppinen hihna.”

”Asennuskohteissa tarvitaan oma-aloitteisuutta”, Reijo tähdentää. ”Klaus ja Mika ovat hankkineet paljon uusia asiakkaita hyvin tehdyllä työllä ja vahvistaneet asiakassuhteita silloin, kun asiakkaat ovat päässeet seuraamaan, mitä hihna-asennuksissa todella tapahtuu.”

Hiljainen tieto siirtyy ammattilaiselta toiselle

Kumi- ja muoviala kuuluu niihin toimialoihin, joissa hiljaisen tiedon siirtymisellä työntekijältä toiselle on varsin keskeinen merkitys ammattitaidon kehittymisessä ja tietotaidon säilymisessä.

Euro-Kumin aluepäällikkö Max Kreander on kuunnellut tarkalla korvalla Reijolta saamiaan neuvoja sekä alaan liittyviä jippoja. ”Hän on ollut hyvä mentori”, Max kehuu.

”Kokemuksen ääntä kannattaa kuunnella.”

Kuljetinhihna on valmis toimitettavaksi asiakkaalle.

Yhteistyötä ihanneasiakkaitten kanssa

Aikaisin aamulla tilattu teollisuuslaitoksen kuljetinhihna valmistuu vauhdikkaasti Klausin ja Mikan varmoissa käsissä puolenpäivän aikaan sovittuun asennukseen mennessä. 

Asiakas on huojentunut verrattain lyhyeksi jääneestä tuotantokatkosta.

Euro-Kumin aluepäällikkö Max Kreander on enemmän kuin tyytyväinen tehtyyn työsuoritukseen ja kauppaan.

”Hintalaatusuhteemme on kohdallaan, mutta nopeus usein ratkaisee.”

”Meidän tehtävämme on palvella joustavasti. Joskus asiakas on saattanut saada pienen hihnan jopa odotellessaan ja kahvia hörppiessään.”

Hän kertoo, että aamuinen tapahtuma oli hyvin tyypillinen, mutta onnekas, sillä jos hihna katkeaa, on kuljetin siinä yhteydessä vaarassa vahingoittua. 

”Isoimmissa teollisuuskohteissa, joissa kuljettimia saattaa olla useita, tiedetään jo etukäteen, mitkä hihnoista ovat vaihtovuorossa.”

”Ennakkovarautuminen on tärkeää”, Max sanoo. ”Silloin voidaan varata oikeat materiaalit varastoon, tehdä esivalmistelutöitä ja valmistaa varahihnat jo etukäteen.”

”Yritykset, jotka taitavat tämän, ovat ihanneasiakkaitamme,” Max naurahtaa. ”Tarvittaessa käymme asiakkaan luona tarkistamassa hihnojen kunnon, mittaamme niiden pituuden ja valmistamme varahihnat”, aluepäällikkö mainitsee ja suosittelee, että hihnanvaihto suoritetaan oikea-aikaisesti.”

”Tämä on asiakkaan ja asentajien yhteispeliä.”